Skäms över att ställa: 14 besvärliga frågor om sex

Vi får reda på om våra intima problem verkligen inte har någon anledning till oro eller om det fortfarande behövs vård.

Har du någonsin undrat om det är normalt att uppleva det du upplever under eller efter sex? Och här är du inte ensam. Därför har vi samlat in åsikter från olika experter om de vanligaste sexproblemen som kvinnor talar om, men de är blyga för dem högt..

1. Ibland, när jag har sex med min man, blir jag först upphetsad snabbt och sedan tappar jag intresset. Han är redan inflammerad och jag vill sluta. Varför händer det här? Det här är normalt?

Oroa dig inte, du har ingen odiagnostiserad sexuell dysfunktion eftersom du ibland tappar intresset under sex. Vid vilken tidpunkt händer det. Kanske slår något ner dig, eller gör din man något du inte gillar. Det viktigaste här är att inte hålla det för dig själv. Kyl ned plötsligt – förklara lugnt för din partner att detta hände, titta tillsammans för orsakerna och din G-punkt, men i slutändan finns det andra sätt att tillfredsställa hans önskan. Bär inte detta problem för dig själv.

2. Ibland gråter jag under sex. Är det normalt?

Helt ok! Sex kan utlösa ett stort antal känslor, från eufori till sorg. Varje kvinna passerar sexuell kontakt genom sig själv och ger den en personlig mening. Till exempel kan hon ställa sig frågor: ”Är vår kärlek lika stark som den var? Kommer jag att få en bebis? Är jag nöjd med mitt sexliv, mitt äktenskap? Alla dessa reflektioner kan orsaka intensiva känslomässiga upplevelser. Dessutom, fysiologiskt, frigör orgasm neurokemikalier som oxytocin, dopamin, noradrenalin, vilket kan aktivera många oväntade, kraftfulla känslor…

3. Jag tycker att min vagina luktar obehagligt. Därför undviker jag oralsex. Det har inte skett några förändringar i urladdningen genom åren. Men det verkar för mig att lukten inte är normal. Värt att oroa sig för?

Troligtvis inte, särskilt om inget har förändrats. Många kvinnor är blyga och känsliga för sin doft, och de är mycket mer fokuserade på det än sina partners. Faktum är att många kvinnor som tycker att de har en stark och obehaglig lukt blir förvånade när de får reda på att deras man eller pojkvän inte luktar någonting alls eller tycker att det luktar som det är attraktivt och erotiskt..

Forskning visar att din personliga doft är en nyckelfaktor i din partners erotiska svar. Om du märker att lukten har förändrats eller utsläpp har uppstått, kör sedan till gynekologen och testa dig..

4. Ibland efter sex har jag upptäckt. Lite, bara lite. Det här är normalt?

All blödning efter sex, om det är lätt att upptäcka, är bäst att prata med din läkare. Detta kan vara ett tecken på en infektion eller polyp eller ett allvarligt medicinskt tillstånd. Ibland är det ganska naturligt. Till exempel för ungdomar eller gravida kvinnor – på grund av förändringar i livmoderhalsens utveckling. Men blödning bör vara en anledning för dig att besöka en läkare för att utesluta sjukdomen..

5. Är det normalt att få kramper i underlivet, även när du inte väntar på din menstruation??

Ja. Detta är normalt, särskilt om livmoderhalsen har berörts under sex (till exempel var handlingen för svår) genom kontakt med penis, fingrar eller en sexleksak. Obehagliga känslor, kramper kan också vara resultatet av obehag i urinblåsan eller urinvägarna. Om du har frekventa eller ihållande kramper, kontakta din läkare för att utesluta endometrios, myom eller urinvägsinfektioner.