Ska jag starta ett nytt förhållande om jag är gravid?

En läsare frågar om en man behöver en sådan paj med en fyllning?

Jag flög från ett avslappnat förhållande efter 12 års fruktlösa äktenskap. Nu vill jag hitta en ny man. Men jag har mycket tvivel.

Häromdagen blev jag 35 år, räknar årsdagen och någon form av bar som du måste bestämma hur du ska bygga ditt liv vidare. Vi träffade min man på institutet, ung, glad, kär. Vi gifte oss snabbt. Vi hade praktiskt taget inga problem: vi fick bostaden från våra farföräldrar, det fanns tillräckligt med pengar. Vi bodde i min lägenhet och min mans Khrushchev-lägenhet hyrdes ut till hyresgäster. Vi tillät oss att resa billigt, gå på kaféer, träffa vänner, umgås i klubbar. Man tänkte inte särskilt på barn. ”Hur Gud kommer att skicka”, tänkte vi.

12 år gick mycket snabbt. Vi märkte inte hur våra känslor försvann och vid ett visst ögonblick insåg vi att ingenting binder oss. Dispergeras lätt utan smärta i själen. Det känns som att vi bara gick genom parken, men sedan kom minibussar upp och tog oss i olika riktningar.

Omedelbart efter skilsmässan kände jag varken förlust eller besvikelse, det fanns en fullständig tomhet i min själ.

I det ögonblicket ville jag stirra tomt ut genom fönstret eller till havet, och en dag tog jag tågbiljetter och åkte till Sotji. En ung kille från St Petersburg, snygg och smart, färdade med mig i SV-bilen. Kom ihåg hur i låten ”Vagn ifrågasätter det sista, … men … drar för att prata.” Vårt samtal slutade i hans hotellrum. På morgonen bokade han mig ett nytt ställe att bo och åkte iväg på sin affärsresa. Allt var sött, vänligt och artigt, men det fanns ett vakuum i min själ. Under de tre dagarna som jag tillbringade i orten huvudstad har jag aldrig ringt honom, och han förresten också. Förmodligen upptagen. Men vad bryr jag mig om. “I Sotji – mörka nätter”. Jag satt vid havet i flera dagar, tittade in i fjärran och kunde inte komma på någonting. I nederländsk filosofi tror jag att detta kallas niksen-viloprocessen..

Efter att ha återvänt hem sjönk jag i dagliga bekymmer och glömde nästan den flyktiga romantik som hade hänt. Men en månad senare var jag tvungen att gå till förlossningskliniken – jag hade en försening. På läkarmottagningen fick jag veta de viktigaste nyheterna i mitt liv – jag förväntar mig ett barn, säger att han är en ättling till det ädla blodet i St Petersburg. De första sekunderna av chock och önskan att berätta för medresenären att han skulle vara lycklig av det, flöt smidigt till en sund resonemang. Killen är 9 år yngre än jag, jag var redan gift, det finns ingen anledning att kalla mig en lämplig brud, och jag vill själv inte på något sätt återuppliva en syndig semesternatt.

Jag är 35, det här är min första graviditet, jag har en lägenhet, jag har ett bra jobb och utsikterna att få det ur mammaledigheten.

Jag lämnar barnet. Det verkar som om jag lade allt på hyllorna i mitt huvud. Men det finns en modefluga, det plågar mig – jag vill ha ett nytt förhållande och jag ska inte vara ensam! ”Hur är en? – utropar min vän, med vilken jag delade mina reflektioner, – ”Om några månader börjar du det viktigaste förhållandet i livet – med ditt eget barn. Ödet gav dig ett barn i den åldern, efterlängtat! Och vad i helvete tänker du. ”

Säg mig, är det inte normalt att vilja vara mamma och förbli kvinna? Kommunicera och träffas, med en känslig och underbar position. Är det inte bättre än att gå in i en gravid nunna och ägna sig åt moderskap ensam. Är det verkligen nödvändigt att undertrycka önskan att älska din partner, istället för att göra det klokt och med kärlek – till dig själv, till ditt barn och till din utvalda? Hur många fall i livet när en man fostrar någon annans barn som sitt eget.

Man tror att man aldrig behöver leta efter någon. Men jag tror att det är mycket nödvändigt att påskynda processen ”kommer av sig själv”.

Vi läser böcker och går till institut för att få kunskap. Vi förväntar oss inte ett mirakel från himlen och vi letar efter ett lönsamt jobb för oss själva. Varför på jakt efter en man måste du sitta i bakhåll och göra ingenting? Naturligtvis är detta ett svårt mål ”att ge en far till ett barn innan hans födelse”, men för dejting finns det speciella webbplatser, butiker.

Å andra sidan hela processens komplexitet. Du måste säga sanningen på första dejten, för att starta en historia med en lögn är inte ett alternativ alls. Jag presenterar en bild: jag lär känna varandra, rapporterar min situation. Ett seriöst test för båda. Behöver en man en sådan paj med en fyllning? Och så en, andra, tredje … Stopp vid stationen är osannolikt.

Samtidigt tänker jag på barnet. Det kommer att bli bättre för honom?

Relationer knyts genom intimitet, och där är platsen redan intagen. Ur fysiologisk synvinkel rekommenderar läkare att hantera en måttlig livsstil. Och jag behöver inte stress under graviditeten.

En psykologvän uttryckte i allmänhet tanken att rädsla talar till en om inre problem som måste lösas innan män uppträder. Och framför allt, bli självförsörjande. Gå, träffa vänner, vara öppen för kommunikation, göra egna saker, men inte hänga på tanken att söka. Och hon sa också att eftersom det finns rädsla betyder det att jag själv inte behöver några bekanta ännu..

Jag håller med om att rädsla inte är den bästa rådgivaren, men jag vill inte slösa bort tid, efter födseln kommer jag inte i tid. Kanske har jag tur och barnet kommer omedelbart att se sin nya pappa. Kort sagt, jag vet inte vad jag ska göra.