Love-buy: hur man räknar ut en bedragare på en dejtingsajt

Dejtingsajter vinner mer och mer popularitet. Att hitta en match för dig själv online skäms inte längre, det har blivit en bekant situation. Men tyvärr där kan du inte bara hitta kärlek utan också falla i svindlarna. Vi pratade med Ekaterina Fadeeva, en expert på relationerna mellan det sociala sociala nätverket ”Photostrana”, hur man känner igen fuskare på en dejtingsajt och vilka regler som måste följas för att inte falla för lurare.

Det ultimata målet för alla bedragare är pengar, men sätten att få det är olika: vissa föredrar snabba småintäkter, andra styrs av stora summor och är redo att arbeta för dem under lång tid.

Om det är snabba pengar …

Målet med en snabb pengarjägare är att komma in i ditt förtroende så snart som möjligt och att be eller bedrägligt få det erforderliga beloppet. Sådana bedragare lever som regel på en ström av kunder, så det är inte svårt att misstänka att något var fel. Alla meddelanden i den här mallen, de ändras inte och anpassas inte på något sätt för offret.

Om detta är ett långsiktigt ekonomiskt perspektiv …

Äktenskapssvindlare jagar ofta efter stora pengar. Vissa ser aldrig sina ”offer” och har i flera år haft flera ”kunder” på distans, andra träffas aktivt i verkligheten, bekanta sig med släktingar och till och med ett uttalande till registret. Det senare är särskilt svårt att beräkna, men de är ett sällsynt fall, så vi kommer att fokusera på den första typen av bedragare..

Vad borde vara alarmerande

För att tjäna ett betydande belopp måste bedragaren kommunicera med många kvinnor samtidigt. Han har varken tid eller önskan att skriva varje enskild bokstav, så det är inte svårt att beräkna en sådan skurk, du behöver bara vara försiktig.

Först och främst bör du varnas om:

  • mannen insisterar genast på att lämna dejtingsidan och fortsätta konversationen med e-post eller sociala nätverk;
  • de allra första dagarna av kommunikationen bekänner han sin kärlek;
  • försöker skapa en bild av en rik man som bara saknar en sak – en älskad kvinna;
  • verkar vara en person av ett ”romantiskt” eller hemligt yrke: sjökapten, specialagent, pensionerad militär, anställd, Röda korset, etc .;
  • hans brev innehåller en monolog om sig själv och oändliga kärleksförklaringar när dina frågor inte följs;
  • en man vill ge dig en dyr gåva (bärbar dator, telefon, smycken) eller skicka en betydande summa pengar.

6 enkla regler

Följ sex enkla regler för att inte falla för bete på internetbedrägerier.

1. Kontrollera informationen. Endast 15% av användarna av dejtingstjänster kontrollerar regelbundet information om en ny samtalspartner i andra sociala nätverk. Om han inte är registrerad någon annanstans än en dejtingsajt, bör du titta närmare på en sådan kandidat – kanske är han inte den han påstår sig vara. Använd fotosökning: bedragare använder ofta bilder av kända personer.

Om användaren misstänker en misstanke, kontrollera om han är på listan över äktenskapsbedrägerier – du kan hitta honom på forumet och föreslå webbplatser.

2. Ställ frågor. Var uppmärksam på hur det passar dig. Vanligtvis använder bedragare mallbrev med sensuella kärleksförklaringar och ignorerar samtalsfrågorna.

3. Lämna inte personlig information. Det räcker för en bedragare att veta ditt fullständiga namn och telefonnummer eller bostadsadress för att starta en bluff. Innan du träffas personligen, lämna inte din personliga information. Du ska inte heller skicka uppriktiga bilder, även om du har kommunicerat länge. Utpressning med sådana bilder är en av de mest populära typerna av bedrägerier.

4. Skapa en separat sida på sociala nätverk och e-post. För korrespondens är det bättre att använda en separat postlåda, telefon och ett socialt nätverkskonto: på detta sätt skyddar du dig från oönskade kontakter och deras konsekvenser. Kom ihåg att du kan hitta ett riktigt konto via telefon och e-post, så om du bestämmer dig för att gömma dig, måste du närma dig detta ärende klokt.

Personuppgifter på nästan alla dejtingsajter är dock tillförlitligt skyddade och inte synliga för andra användare..

5. Gör ett möte. Bedrägerier slösar inte bort att de bor utomlands: de kommer inte att träffas med dig, så några av bedragarna kan enkelt rensas ut genom att helt enkelt tilldela ett videosamtal via Skype.

6. Skicka inte pengar. Det ultimata målet för alla bedragare är att få pengar från dig. Och sätten för denna uppsättning. Om du ombeds att skicka pengar för resor, behandling, visum, budtjänster, leverans etc., håller du inte med: troligen kommunicerar du med en bedragare.

För att motverka bedrägerier har många dejtingsajter specialister som verifierar äkta bilder och tar bort tvivelaktiga sidor. Kontakta dem vid behov.